BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Актьори от плевенска постановка сред номинираните за награда „Икар“

Спектакълът “Унизените.Беларус”, с реж. Явор Гърдев на Драматично-куклен театър “Иван Радоев” Плевен с номинации за награда „Икар“. За поддържаща женска роля е номирана Красимира Кузманова-Кокран и за поддържаща мъжка роля е номиниран Иван Бърнев!

Припомняме, че както “Плевен прес” писа пиесата на Андрей Корейчик „Унизените.Беларус“  под режисурата на Явор Гърдев е поставена с актьори от плевенския театър по иновативен начин. Изцяло заснета за излъчване в Интерент пиесата на  Корейчик разказва за режима на Лукашенко в Беларус, личните преживявания и перипетии на автора, както и съдбата на участниците в протестите през 2020г.

Премиерата на пиесата пожъна голям успех не само в България, но и в чужбина.

Съгласно регламента на наградите Икар , почитателите на плевенския театър и пиесата „Унизените.Беларус“, могат да гласуват  на сайта на САБ: https://uba.bg/ikar-poll-2021/

Поздравяваме номинираните за награда „Икар“ актьори и им пожелаваме успех в предстоящото събитие за връчване на престижните театрални награди.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!