BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

IN MEMORIAM: Сбогом, бате Димо !

Димчо Генов, актьор в ДКТ “Иван Радоев” – Плевен. Снимка – интернет.

Преди около 40 години животът ни срещна с Димо Генов –талантлив, млад актьор от гр. Плевен, дошъл в читалище ”Н.Й.Вапцаров” – гр. Червен бряг, за да подпомогне дейността на новосформирания, самодеен, куклено -театрален състав към читалището. Енергичен, можещ и знаещ! Актьор, който се раздаваше, за да ни предаде и на нас – самодейците, пламъчето и „заразата” на театралната сцена. С огромно желание слушахме неговите съвети и изпълнявахме различни актьорски етюди. Не закъсняха и успехите на състава. Покорявахме призови места на фестивалите и за това главен виновник бе Димо.

Кукла петрушка. Снимка – интернет.

 Творците разбиват ограниченията на реалността, в която живеем. Не е естествено да мислим едно, да говорим второ, а да правим трето. Вероятно актьорите трудно приемат разминаването между грубата реалност и вълшебния свят на сцената, те са уязвими и лесно раними. За съжаление вече е станало нормално да правим грешните неща, срам ни е  да постъпваме правилно.

Дано мястото на което се е преселила душата на Димо Генов е по-светло, щадящо и любящо за всички хора на изкуството! Почивай в мир, Димо! Аплодисменти, за небесните актьори! Поклон, от самодейците  на бившия куклено -театрален състав при Читалище „Н.Й. Вапцаров”- гр. Червен бряг!

Емилия Димова, детска учителка, бивша самодейка в куклено – театрален самодеен състав при читалище „Н. Вапцаров”, Червен бряг

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!