BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

8 години затвор за насилник, блудствал с дете в Славяново

ВКС окончателно осъди по повдигнатото от Окръжна прокуратура – Плевен обвинение, мъж за блудство с непълнолетно момиче, извършено при условията на опасен рецидив. За престъпното деяние Ц.Ц. ще изтърпи наказание от осем години лишаване от свобода, при първоначален строг режим. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Обвинителният акт е внесен от Окръжна прокуратура – Плевен. След разглеждане на делото от три съдебни инстанции, извършителят е признат за виновен и е осъден по повдигнатото му от прокуратурата обвинение. Съдът е признал Ц.Ц. за виновен за това, че на 30.07.2018 г. в гр.Славяново, извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст /момиче на 12 години/, като деянието представлява опасен рецидив. За извършеното деяние, съдът го е осъдил на дванадесет години лишаване от свобода, което, поради разглеждане на делото по реда на съкратено съдебно следствие, е намалил с 1/3 и е постановил подсъдимият да изтърпи наказание осем години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

С присъдата е постановено отделно и изтърпяване на една години и единадесет дни лишаване от свобода – наказание по дело, по което подсъдимият е бил условно предсрочно освободен. Осъден е да заплати и 5000 лв. обезщетение на неимуществени вреди  на пострадалата.

Присъдата е приведена в изпълнение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!