BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

6-те общински болници в област Плевен – с готовност да поемат неусложнени случаи на COVID – 19

Снимка – пресцентър Областна администрация

„Плевенска област е една от малкото с много добро позициониране на общински болници в нея”, заяви специално за „Плевен прес” директорът на РЗИ – Плевен д-р Атанас Гарев.

В областта работят 6 общински болници в градовете: Червен бряг, Кнежа, Гулянци, Никопол, Белене и Левски.

По информация от Областния оперативен щаб за борба с коронавируса, директорите на тези болници са заявили готовност да поемат неусложнените случаи на COVID – 19.

Това е станало на среща по инициатива на областния управител Мирослав Петров в качеството му на председател на областния оперативен щаб, на която са присъствали ръководителите на общинските болници, кметовете на населените места, където има такива лечебни заведения на общинска издръжка, ректорът на МУ – Плевен, директорът на УМБАЛ, директорът на РЗИ, както , народният представител Калин Поповски и заместник-областният управител д-р Красимир Трифонов.

Всички са били категорични за огромната полза от разкриването на PCR лабораторията във Втора клинична база, която значително облекчава и ускорява процеса на диагностициране на пациентите. Това дава огромното преимущество резултатите да стават ясни изключително бързо, което сериозно намалява риска на персонала.

Предложено е лаборанти от общинските болници да преминат обучение за това как правилно да вземат пробите, така че да не се компрометират резултатите. „Целта е да се транспортират проби, а не пациенти”, подчерта областният управител Мирослав Петров. Проф. Томов е уверил, че лабораторията ще работи в събота, и неделя. Пробите за изследване се носят от РЗИ по определен график. В почивните дни общинските болници, отново съобразно същия график, ще могат да носят проби на съмнителни за COVID – 19 пациенти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!