«
»
BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

32-ма дариха кръв в Плевен след призива на Министерство на здравеопзването

32 души в Плевен се отзоваха на апела на Министерството на здравеопазването и дариха кръв след като бе отчетен спад в цялата страна при условията на въведеното извънредно положение заради коронавируса.

Само за три дни, в периода от 20 до 23 март, в структурите на трансфузионната система в страната, въпреки усложнената епидемична обстановка и разпространението на коронавирусната инфекция, в над 500 суши са дарили кръв, съобщават от МЗ.

В периода от 20 до 23 март, включително, 43-ма дариха кръв в районния център по трансфузионна хематология във Варна, 32-ма – в този в Плевен, 21 в центъра в Стара Загора, 99 в РЦТХ Пловдив и 368 – в Националния център в София.

Ценим Вашата ангажираност и готовността Ви да помогнете на болните и нуждаещите се граждани, осигурявайки им нужните кръв и кръвни съставки за провеждането на животоспасяващи операции и спешни медицински интервенции!

От наше и от тяхно име, Ви благодарим!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!