«
»
BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

3 511 регистрирани безработни в община Плевен

Бюро по труда – Плевен. Снимка – архив Плевен прес.

3 511 са регистрираните безработни в община Плевен към днешна дата, информират наши източници от трудовата борса. По същото време миналата година техният брой е бил 3 500. Това са данни на официалната статистика. Запознати твърдят, че реалният брой на безработицата в Плевен е много по-голям. С въвеждането на извънредното положение ще става още по-голям.

В момента в Бюрото по труда се регистрират като безработни работници от затворените фирми, цехове и ателиета в Плевен. Част от тях работодателите освобождават временно, но повечето са с прекратени трудови правоотношения.

В много от случаите в Бюрото по труда идват съкратените работници заедно с работодателите си, за да бъде улеснена процедурата по регистрацията. Очакванията са, че броят на безработните ще расте заради затварянето на малките фирми и търговски обекти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!