BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

185 дела са постъпили в Окръжен съд – Плевен по време на извънредното положение

По време на извънредното положение в Република България от 13.03.2020 до 13.05.2020 година в Окръжен съд – Плевен са постъпили 185 дела, а 196 броя дела са решени, като 80 от тях постъпили в периода на извънредното положение, а 116 образувани в предходен период. За това информират от Пресслужбата на Окръжен съд – Плевен.

Спазвайки решенията на Народното събрание, Министъра на здравеопазването и Висшия съдебен съвет, служителите и съдиите в Окръжен съд – Плевен са работили по предварително утвърден график, спазвайки стриктно приетите правила и разпоредби, с цел запазване, както на своето здраве, така и това на гражданите. Съдиите са работили и дистанционно, като освен съдебните актове от откритите съдебни заседания, са изготвени още 656 броя съдебни акта, касаещи насрочване и отсрочване на дела, размяна на книжа, назначаване на особени представители и други, касаещи хода на делата.

След отмяната на извънредното положение, ще бъде направено всичко възможно да се възобнови нормалния темп на работа, без това да застрашава здравето на гражданите, съдиите и служителите, тъй като здравето е най-важния приоритет. Призоваваме гражданите и участниците в процесите за търпение и разбиране, предвид необходимостта от изготвяне на такава организация на работата в съда, казват от ОС- Плевен.

Ще припомним, че са въведени нови правила и мерки за работа на Окръжен съд – Плевен след отмяна на извънредното положение в страната.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!