BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

18 училища от областта са одобрени по Национална програма на МОН

Снимка на ОУ “Васил Левски” в Белене, едно от одобрените по проекта училища. Снимка – Пресцентър на Община Белене.

16 са училищата от област Плевен, които са включени в списъка на МОН с одобрените проектопредложения по Национална програма „Участвай и променяй – родителят, активен партньор в училищния живот”. Броят на одобрените училища в цялата страна е 178. От плевенска област спечелилите проекта училища са от общините Кнежа, Червен бряг, Плевен, Белене Пордим, Долни Дъбник и Гулянци. От община Плевен включените в проекта училища са четири – от селата Пелишат, Буковлък, Търнене и Ясен

Проектът ще се реализира през учебната 2020/2021г. и ще включва разнообразни дейности с участието на родители, общественици и специалисти.

Общата цел му цел е привличането на родителите в училищния живот на децата. Така се предвижда по-лесната адаптация и социализация на учениците в училищната среда. Министерството на образованието цели още превръщането на училището в подкрепяща, приемна, безопасна и желана среда за преживявания и учене на ученици.

Проектът си поставя и конкретни цели, сред които е активното участие на родителите в обсъждането на актуални за децата им въпроси от училищния живот.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!