BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

110 престъпления са разкрили за 6 месеца криминалистите на Първо РУ – Плевен

Информации за състоянието на обществения ред и противодействието на престъпността за първото шестмесечие на 2020-ата година представят този месец в Общинския съвет на Плевен ръководствата на  Първо и Второ районни управления в града. Внесените справки са за съответните райони, обслужвани от двете управления и ще бъдат разгледани на заседание на Постоянната комисия по „Обществен ред и сигурност“, информират от Пресцентъра на ОбС – Плевен.

За периода 01.01.2020г. – 30.06.2020 г. оперативната обстановка на територията на Първо РУ – Плевен по линия на криминалната престъпност показва следното: Регистрирани заявителски материали за извършени престъпления са общо 390, от които 87 са прекратени. За работа са останали 303, разкритите от тях са 110. С неизвестен извършител са регистрирани 230 престъпления и са разкрити 67 броя. Допълнително са разкрити 52 престъпления, извършени от предходни периоди. В сравнение с първото шестмесечие на 2019 г. се наблюдава намаление на регистрираните престъпления /заявителски материали/ с 64 броя от общозаведените и със 73 броя от тези, останали за работа, информира началникът на Първо РУ гл.инспектор Лидия Петкова.

За регистрираните видове кражби статистиката показва 100 % намаляване при джебчийските кражби – за първото шестмесечие са регистрирани 2 такива заявителски материала, и двата са прекратени. Домовите кражби са 10, всичките с неизвестен извършител. Регистрирани са и 25 взломни кражби, 3 кражби от офиси, 10 от магазини, 7 случая на кражби от МПС, 10 на селскостопанска продукция, домашни животни и птици.

През първото шестмесечие на 2020 г. в Първо РУ – Плевен са регистрирани 6 случая на измама, от които 2 са прекратени, а по останалите 4 работата продължава.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!