BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Чудо в Италия: Шествието на смъртта намаля драстично, вече се вижда надеждата

Снимката е илюстративна.

Това публикува днес, 23-ти март, сайтът Action-News, позовавайки се на свои източници. Предлагаме ви материала на сайта, с леки съкращения. Публикуваме го заради крещящата потребност от надежда и по-вече информация за случващото се у нас и по света.

За първи път от дни насам – спад на смъртните случаи в Италия. За последното денонощие те са 651 и всички се надяват цифрата да става все по-малка, предават световните агенции.

Много страни вече оказват помощ на Италия в битката срещу епидемията След Китий и Русия, Куба също заяви, че изпраща екип от доктори и сестри в Италия, за да се борят срещу новия коронавирус, предаде Ройтерс.

52-членният медицински екип  е първият случай, при който Куба изпраща спешна помощ на Италия, една от най-богатите страни в света, отбелязва Ройтерс. Това е шестият подобен екип, който властите в Хавана изпращат през последните дни за борба с новото заболяване. Вчера Русия изпрати в Италия първите три военно-транспортни самолета Ил-76, които доставиха в италианската въздушна база “Практика ди Маре” руски военни лекари – вирусолози и епидемиолози, а също и модерно оборудване за диагностика и дезинфекция.

Създадена е специална въздушна групировка от 9 машини Ил-76, които ще откарат в Италия общо осем мобилни екипа от лекари и медицински сестри, специални автомобили и друго медицинско оборудване. Русия изпраща и около 100 военни специалисти по вирусология и епидемиология.

По данни на Си Ен Ен италианските власти са поискали помощ и от американските въоръжени сили за борба с разпространението на коронавируса. Според източник на ТАСС италианският министър на отбраната Лоренцо Гуерини е поискал помощ от американския си колега Марк Еспър.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!