BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ЧЕЗ повишава степента на готовност на екипите си заради влошените метеорологични условия

ЧЕЗ Разпределение България повишава степента на готовност на своите екипи във връзка с влошената метеорологична обстановка на територията, която компанията обслужва. 400 екипа ще реагират незабавно при нужда. Дружеството може да мобилизира допълнителни екипи ако ситуацията го наложи, информират от Пресцентъра на ЧЕЗ.

„Извънредното положение в страната води до затруднения за всички, включително и за нас. Въпреки това нашите служители са на терен и ще реагират по възможно най-бързия начин. Ще командироваме хора при нужда, при пълно спазване на изискванията на институциите. Всички сме наясно, че обстоятелствата затрудняват придвижването и вярвам, че хората ще бъдат търпеливи. Няма да спираме работа при аварийни ситуации, предизвикани от лошото време, разполагаме с високопроходима техника, а служителите са снабдени с необходимите документи за преминаване през пунктовете за проверка. Надяваме се природата да е благосклонна към нас“, каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Екипите на дружеството са снабдени със специално оборудване за работа в трудни условия. На тяхно разположение са 308 аварийни автомобила, 132 броя специализирана техника, 12 АТВ-та с вериги за сняг, 9 моторни шейни и др. При нужда компанията ще поддържа връзка с областните управители и кметовете на общини.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!