BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици посвещават изложбата си на 60-ата годишнина на НУИ „Панайот Пипков“

С изложба на ученици от профил „Изящни изкуства“ се отбелязва 60 години от откриването на НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен. Експозицията е наредена в Арт център – Къща на художниците, но може да бъде разгледана и виртуално ТУК.

Музикалното училище „Панайот Пипков“ е създадено и открито през 1960 година. През 2004 година музикалната алма матер се превръща в Национално училище по изкуствата, а през 2005 година в него е разкрит профил „Изящни изкуства“.


Изложбата на учениците от профил „Изящни изкуства“ в Къщата на художниците е посветена на 60 годишнината от създаването на Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“. Със свои творби участват ученици от пети до дванадесети клас. Изложбата представя над 50 произведения и включва живописни творби, рисунки, скулптура, казва Татяна Любенова, уредник на Къща на художниците.
Освен тази изложба, в изложбените пространства на училището също е открита изложба с творби на ученици от десетте випуска, които са завършили профил „Изящни изкуства“. Повечето от учениците, които се дипломират със специалност Живопис, Графика, Скулптура продължават образованието си в наши и чужди висши учебни заведения със различни специалности в областта на изкуствата.


Къщата на художниците в Плевен не за първи път е домакин на най-младите в изкуството. Всяка година абитуриентите от НУИ „П. Пипков“ подреждат своята абитуриентска изложба в залите на галерията. В Къщата са се състояли и първите самостоятелни изложби на много от възпитаниците на училището.
Изложбата на най-младите плевенски таланти ще остане в Къщата на художниците до края на тази година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!