BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от ПГ по механоелектротехника – Плевен в дуална форма на обучение работят в ЧЕЗ

Общо 26 ученици в 11 и 12 клас в дуалната форма на обучение започват работа в ЧЕЗ Разпределение през септември и октомври. От 17 септември на работните си места се завърнаха деветимата младежи от 12-ти клас на Професионална гимназия по механоелектротехника – Плевен, които вече втора година учат, докато трупат трудов стаж. Те са разпределени в две от дирекциите в ЧЕЗ Разпределение  – „Мерене и управление на данни“ и „Експлоатация и поддържане“. Съгласно учебната си програма учениците ще работят 3 дни в седмицата в ЧЕЗ под ръководството на петима наставници, които са сред опитните служители на ЧЕЗ Разпределение. От началото на октомври други деветима ученици от 11-ти клас на плевенската гимназия  подписаха трудовите си договори с ЧЕЗ Разпределение. Продължават работа в ЧЕЗ и седмината 12-токласници от столичната професионална гимназия „Н. Й. Вапцаров“, които още от предишната учебна година учат и работят.

Осъзнавайки необходимостта от добра професионална подготовка, ЧЕЗ бе една от първите фирми, която подкрепи дуалното обучение по електротехника в България в рамките на проекта ДОМИНО, с паралелки в София и Плевен, а впоследствие и в Перник. Заради условията, които създава за насърчаване на младите специалисти, ЧЕЗ получи награда от ДОМИНО за фирма с най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучение.

„Динамиката на бизнеса и бързо променящата се среда през последните години ни показват, че дуалното обучение е най-добрият начин за наемане на правилните хора, развитието и задържането им в компанията“, заяви Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в ЧЕЗ България.

ЧЕЗ е разработила и следва дългосрочна стратегия в областта на професионалното образование и подкрепата на младите таланти. Участието в дуланата форма на обучение е важен елемент в тази стратегия. Дуалното обучение допринася за реализиране на стратегическата цел на ЧЕЗ, а именно сближаване на професионалното образование с нуждите и целите на бизнеса, ранното кариерно ориентиране на младите хора и задържането им в България.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!