BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Увеличават се наетите на трудово или служебно правоотношение в област Плевен

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) наетите лица по трудово или служебно правоотношение в област Плевен към края на септември 2020 г. се увеличават с 0.5% спрямо края на юни 2020 г., като достигат 57 500. Спрямо края на второто тримесечие на 2020 г. най-голямо увеличение на наетите лица в абсолютни стойности се наблюдава в икономическите дейности „Преработваща промишленост“ и „Административни и спомагателни дейности“, а най-голямо намаление е регистрирано в „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“ и „Транспорт, складиране и пощи“.
В структурата на наетите лица по икономически дейности през третото тримесечие на 2020 г. най-голям е относителният дял на наетите по трудово и служебно правоотношение в дейностите „Преработваща промишленост” – 26.3%, „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети” – 16.1%, „Хуманно здравеопазване и социална работа” – 12.3% и „Образование” – 9.9%.

В края на септември 2020 г. наетите лица по трудово или служебно правоотношение в област Плевен са с 0.8% повече в сравнение със същия период на предходната година, като най-голямо увеличение на наетите лица в края на септември 2020 г. спрямо края на септември 2019 г. има в икономическа дейност „Хуманно здравеопазване и социална работа”, „Административни и спомагателни дейности” и „Строителство“. Най-голямо намаление на заетите се наблюдава в икономическите дейности „Хотелиерство и ресторантьорство”, „Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети“, „Транспорт, складиране и пощи” и „Образование“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!