BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Три пъти повече зелени пространства очакват плевенчани след ремонта на Ларгото

Изпълнението на проекта „Основен ремонт на пл. „Свободата” и пешеходна улица „В. Левски” /от пл. „Свободата” до пл. „Ст. Стамболов”/ е към своя край в частта на строително-ремонтните дейности. По препоръка на експерти озеленители от фирмата, която осигурява дървесната и храстова растителност, засаждане на видовете трябва да се направи в през м. октомври.

С идеята участъкът от пешеходната част от ул. „В. Левски”, известна като ларгото,  да е по-добро и уютно място за отдих и срещи ще има много нова зеленина. Тя е ситуирана около паметника на Девета пехотна плевенска дивизия на пл. „Свободата”, алеята между Каскадата и Спортно-информационния център и в района на Къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”. Ще бъде засадена дървесна и храстова растителност, част от която оформена кубично. Общата площ озеленяване /проекция на короните/ е 2 427 кв. м.

От началото на ремонта са отрязани само три дървета поради крайно лошото им състояние, към съществуващите на територията 29 дървета ще бъдат засадени нови 65. В тях се включват 5 бр. колоновиден шестил, 22 бр. яворолистен чинар с кубична корона, 4 бр. яворолистен чинар. Специално от Нидерландия ще пристигнат и 34 бр. полски ясен, бутиково дърво с характерна сменяща се окраска на короната. В изпълнение на проекта ще бъдат засадени 15 бр. топиари от котонеастър дамери, ще бъдат оформени и 58 кв. м цветни пространства, на които ще бъдат съчетани различни видове сезонни цветя.

Засаждането на дърветата ще става по нова технология, в местата за засаждане предварително са монтирани бетонови цилиндрични пръстени, които предотвратяват деформирането на настилката от кореновата система на растенията. Всяко от тях има и специална система, с която чрез дренаж ще се осъществява поливането на зелените насаждения.

Снимки и информация – Пресцентър на Община Плевен

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!