BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С две тържествени промоции онлайн МУ-Плевен отбелязва празника си в края на октомври

През 2020 г., в безпрецедентните условия на пандемия от коронавирус и при строги ограничителни мерки, Ръководството на Медицински университет – Плевен реши да отбележи 46 години от основаването си с две празнични събития, които ще се проведат онлайн – тържествени церемонии по дипломиране на Факултет „Здравни грижи“ и Медицинския колеж. С Решение на Академичния съвет датата 31 октомври е утвърдена като официална за провеждане на празника на МУ-Плевен, поради факта, че на 31.10.1974 г. се е състояло Тържественото откриване на Медицинския факултет в град Плевен.


На 29 октомври 2020 г., четвъртък, от 11.00 ч Факултетът по здравни грижи ще проведе онлайн тържествена промоция на 65 професионалисти по здравни грижи – медицински сестри и акушерки. От Випуск 2020 бакалаври от направление „Здравни грижи” 42 са медицинските сестри и 23 са акушерките. Средният успех на дипломантите от специалност „Акушерка” е много добър 4.91, а на специалност „Медицинска сестра” – много добър 5.10. От завършилите 23 акушерки Кристина Мирославова Михайлова е с най-висок успех – отличен 5.76. От 42 медицински сестри Цветослава Свиленова Симеонова е с най-висок успех – отличен 5.91. Тя е и отличникът на випуска, който ще произнесе приветствено слово от страна на дипломантите по време на онлайн промоцията.
На 30 октомври 2020 г., петък, от 13.00 ч. Медицинският колеж към МУ-Плевен ще дипломира на онлайн тържествена церемония 67 професионалисти по здравни грижи от специалностите „Рентгенов лаборант“ (13), „Медицински лаборант“ (12), „Социални дейности“ (10), „Помощник-фармацевт“ (22) и „Медицинска козметика“ (10). Средният успех на випуска е много добър 5.29. Отличниците на Випуск 2020 на Медицинския колеж са 21, а с най-висок успех са двама дипломанти – Екатерина Илиева Ладжова от специалност „Социални дейности“ и Мариана Веселинова Бурова от специалност „Медицинска козметика“ с общ успех от дипломата отличен 5.95, която ще поднесе приветствено слово.
Дипломантите на двете онлайн събития ще бъдат поздравени чрез видео приветствие от ректора проф. д-р Славчо Томов и с музикално изпълнение на цигуларя Чавдар Вълков. Всеки дипломант след промоцията ще има възможност да се снима в тога с дипломата, грамота за отличен успех и предметни награди.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!