BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Социално слаби членове на военно-патриотични съюзи от Плевен останаха без топъл обяд

40 социално слаби, възрастни и болни военноинвалиди, военнопострадали, ветерани и запасни офицери и сержанти от Плевен, всички те членове на военно-патриотични съюзи, са без топъл обяд от няколко дни. Причината е, че от вторник, 17 март, всички социални кухни по проект „Признателност“ на Министерството на отбраната са спрени за неопределено време с заповед на изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ Валери Стоянов. Това е в резултат на въведеното извънредно положение в страната и необходимостта от спазването на противоепидемичните мерки. Храната в Плевен е била раздавана всеки работен ден във Военния клуб, който също е затворен, научихме от председателя на Дружество „Военноинвалид” – Плевен Илиян Христов.

Веднага щом възниква проблемът, от плевенското Дружество търсят варианти да се справят сами с доставката на храната. От фирмата за кетъринг, която приготвя обяда заявяват, че могат да осигуряват храната, проблемът е в доставката.

Заедно с Фондация „Чудесата на децата” е направено предложение храната да се доставя до адрес на нуждаещите се. От Агенцията обаче информират, че не е възможно доставката на храната да става с нелицензиран от РЗИ автомобил.

Проблемът е голям за нас, защото в криза, в такова тежко време хора, които имат нужда от топла храна, тъй като не могат сами да си я приготвят – или са много болни или средствата не им достигат, са оставени на произвола, алармира Илиян Христов. Пенсията на военноинвалидите варира от 150 до 210 лв. В това трудно време, когато няма и вариант за топъл обяд, една част от членовете на Дружеството се хранят само със суха храна, а някои дори посягат и към кофите за боклук.

Продължават да се търсят варианти за снабдяване на хората в нужда с топла храна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!