BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Слави Трифонов дарява 100 хиляди на Александровска болница

Телевизионерът и председател на новооснованата партия “Има такъв народ” Слави Трифонов ще дари 100 хиляди лева за допълнителни възнагражданения на мед. сестри и санитари от Александровска болница, които се грижат за болните от коронавирус. Това съобщи той на личния си профил във фейсбук. Ето пълния текст на написаното от плевенчанина:

” Уважаеми сънародници, винаги съм знаел, че Остап Бендер е прав. Той казва: “Проблемът със спасяването на давещите се е проблем на самите давещи се”. И тъй като, ние, всички, заедно сме попаднали в момента в едно блато, явно ще трябва сами да се оправяме. Всеки както може и с каквото може. И ето аз, лично, реших следното.
Тъй като в Александровска болница има 35 души – медицински сестри и санитари, които са в пряк досег с болните от коронавирус, а заплатите им, благодарение на българското правителство, са унизителни. Затова, аз реших, лично, да даря 100 000 лева за допълнителни възнаграждения за медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които се грижат за болните от коронавирус. Ще го кажа още веднъж. Лично дарявам 100 000 лева за допълнителни възнаграждения на медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които директно, ежедневно се грижат за болните от коронавирус.
Това правя аз. Но “то” не съм само аз. Ами “то” сме “ние”. И като казвам “ние”, се сетих за капачки за кувьози, пари за “Българската коледа”, пари за един милион благотворителни акции..
А си мисля, че има една група хора, които стоят отстрани на всичко това.
Те получават големи заплати – от нашите пари!
Те получават огромни субсидии – от нашите пари!
Те непрекъснато измислят рестрикции за нас – техните работодатели!
Работят само три пъти седмично за тези пари. И сега, според мен, е времето да покажат, че са част от нас.
Затова, призовавам българските депутати, както и министрите от правителството, както и българския президент да дарят парите от заплатите си в тази криза за конкретни мерки за справяне със заразата от коронавирус. Както и субсидиите. Българските партии от парламента държат парите си на влог. Сега е време да ги използват за “ползу роду”.
Ето, аз правя каквото мога, вие правите каквото можете, айде да видим какво могат българските политици. “

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!