BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Седмица на отворените врати за осиновяването се провежда в ЦОП – Плевен

В периода от 24 септември до 12 октомври за шеста поредна година се провеждат Национални информационни седмици за осиновяването. Кампанията се осъществява по инициатива и със съдействието на Българска Асоциация Осиновени и Осиновители /БАОО/. От 2014 г. Център за обществена подкрепа /ЦОП/ в Плевен участва с различни изяви в кампанията.

Тази година ще бъде проведено съвместно мероприятие с БАОО на 11 октомври от от 17:30ч. до 19:00 часа в Заседателна зала на сграда „Гена Димитрова” /РБ „Христо Смирненски”/.  Програмата ще се състои от прожектирането на филма за осиновяването „Триъгълник от любов“, представяне на книгата на Карин Първис „Надежда и подкрепа на осиновени и осиновители“ и отворена дискусия за въпроси, свързани с осиновяването. Желаещите ще могат да закупят или поръчат книгата.

В периода 7 – 11 октомври ще се проведе Седмица на отворените врати, по въпроси, свързани с осиновяването, в Център за обществена подкрепа, на адрес: ул.“Георги Бенковски“ № 61. Ще се представи дейността на ЦОП в подкрепа на осиновяването. Граждани, родители – осиновили деца, кандидати за осиновители и осиновени млади хора, ще могат да получат консултация за вълнуващите ги въпроси във връзка с осиновяването на дете в България, както и при желание да сформират групи за споделяне и подкрепа.

„По време на кампанията ще се обърне внимание на случаите на прекратяване на осиновяването, извеждането на осиновени деца от семейството и настаняването им в социални услуги и ще обсъдим причините, довели до това. Ще говорим отново за необходимостта от промяна на Семейния кодекс в частта, касаеща достъпа до информация за биологичния произход на осиновените хора, подкрепата за тях и осиновяващите родители”, казва Албена Димитрова, директор на ЦОП – Плевен.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!