BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рожден ден празнува бившият плевенски кмет Андрей Романов

Андрей Романов. Снимка – лична фейсбук страница.

На днешния 30-ти ноември своя 94 – ти рожден ден ще отпразвува Андрей Романов, бивш кмет на Плевен. През неговия мандат се осъществяват стороителствата на Панорамата и Водната каскада.

Андрей Романов е роден през 1926 година в с. Славовица, Плевенско. Завършва гимназия в Плевен и висше икономическо образование в София. След отбиване на военната си служба активно се включва в бригадирското движение. После работи в околийския и окръжния комитет на комсомола, а от 1956 г. – в структурите на Градския комитет на БКП в Плевен. Две години е бил председател на ТКЗС в родното си село. През април 1967 г. е избран за секретар на ГК на БКП – Плевен, а четири години по-късно – за кмет на града. Като такъв работи осем години, които съвпадат с мащабната строителна програма за 100-годишнината от освобождението на Плевен от турско робство.

Най-значим и внушителен от новите обекти е Панорамата “Плевенска епопея 1877/78 г.”. Два мандата е бил кмет и на община Долна Митрополия. След пенсионирането си се занимава с краеведческа дейност. Автор е на книгите “Славовица през вековете” и “Време на мечти, време на дела”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!