BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

РИОСВ – Плевен провери сигнала за заровени отпадъци в Червен бряг

Съвместна проверка по сигнал, подаден от Община Червен бряг в 19:22 часа на 29.05.2020 г. за заровени отпадъци на територията на бивше ТКЗС (стопански дворове) в град Червен бряг и в село Рупци е била извършена вчера. В проверката освен служители на РИОСВ – Плевен са участвали представители на РУ на МВР – Червен бряг и Общината, информират от екоинспекцията.


На място е установено наличието на третиран отпадък – черни пластмасови изрезки и пластмасов гранулат със същият цвят, опаковани в чували „биг бег“, заровени с пръст, в съоръжение – бивша силажна яма на ТКЗС. На част от пластмасовите изрезки са се виждали надписи, които са характерни за акумулаторни батерии, но не е имало серийни номера, нито наименование на производителя. Снети са географски координати на мястото. Предстои взимане на проби от материала. На този етап не може да се направи категорично заключение за произхода и свойствата на отпадъка, нито за неговия причинител.
В съответствие с правомощията на РИОСВ – Плевен, на кмета на Община Червен бряг ще бъде издадено предписание за почистване на отпадъците.

Също вчера бе съобщено и за второ място край Червен бряг, където също има укрити бали с отпадъци. То се намира в района между бившия Военен завод и село Рупци в изоставени стари постройки. Предстои отпадъците и на това място да бъдат проверени от РИОСВ-Плевен.

Снимки: Община Червен бряг

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!