BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районна прокуратура-Плевен задържа за срок до 72 часа двама извършители на грабеж

С постановление на наблюдаващия прокурор при Районна прокуратура-Плевен, за срок до 72 часа са задържани две лица А.З.Ш. и Д.А.К. и двамата от гр. К за престъпление по чл. 198 от НК. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Двамата извършители на 29.11.2020 година, около 18.45 часа, в гр. К, чрез използване на физическа сила са отнели от А.Г.А от гр. М мобилен телефон и парична сума. Обвиняемите са нанесли удари на пострадалия, в резултат на което са му причинени повърхностни охлузни рани по главата. Отнетите вещи са намерени и приобщени по досъдебното производство.

И двамата извършители са осъждани.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, на 30.11.2020 година прокурор при Районна прокуратура град – Плевен е постановил задържане на А.З.Ш. и Д.А.К. за срок до 72 часа. Предстои да бъде изготвено и внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ .

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!