BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Пътните полицаи със спецоперация в почивните дни около Съединението

Заради очакваното засилване на трафика в поредицата от няколко почивни дни около Деня на Съединението е планирана полицейска операция, информира днес инспектор Лъчезар Близнаков от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата. Операцията ще има за цел да обезпечи нормалния трафик и да засили контрола над водачите през почивните дни.

Поради това тя е разделена в две основни направления. В петък след обяд, събота сутринта, както и в понеделник е създадена организация за подпомагане на движението на изходите на столицата и основните пътни направления в страната. За тази цел е ангажиран целият наличен състав на Пътна полиция. За нормалното придвижване ще следят и екипи на Жандармерия и Охранителна полиция. Екипите, освен с регулиране и подпомагане на движението, ще се движат в транспортния поток с превантивна цел.

Вторият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското присъствие в района на курортите, населените места и увеселителните заведения.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!