BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Провежда се специализирана операция за осигуряване на пътната безопасност

Заради очакваното засилване на трафика в поредицата от няколко почивни дни около Деня на Съединението – 6 септември, е планирана полицейска операция. Тя има за цел да обезпечи нормалния трафик и да засили контрола над водачите през почивните дни. Ангажиран е целият наличен състав на Пътна полиция, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен. За нормалното придвижване ще следят и екипи на Жандармерия и Охранителна полиция.

Екипите, освен с регулиране и подпомагане на движението, ще се движат в транспортния поток с превантивна цел. Вторият акцент на операцията е насочен към контрола на водачи, управляващи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Заради това в самите почивни дни ще бъде засилено полицейското присъствие в районите на населените места, на второкласните, третокласните и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни и увеселителните заведения. Ще се взима отношение и към водачите и пътниците без поставени обезопасителни колани, липса на задължителната застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите“, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, управление на МПС без заплатена винетна такса.

В периода на почивните дни през светлата част на денонощието ще се активизира контролът по спазване на скоростните режими с мобилните системи за контрол на скоростта, като се използва максимално ефективно въз основа на извършени анализи на състоянието на пътно-транспортния травматизъм и пътно-транспортната обстановка.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!