BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приключва проектът на Община Плевен, по който ремонтираха детски градини, ясла и училища

Община Плевен в качеството си на бенефициент по проект BG16RFOP001-1.007-0002-C01 „Подобряване на условията за предоставяне на модерни образователни услуги в областта на образованието“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, ще проведе заключителна пресконференция и официална церемония „Откриване на обект“ на 26.05.2020 г. от 14.00 ч. в двора на ДГ „Щурче“.

Целта на проекта е да осигури предоставяне на модерни образователни услуги чрез насочени интервенции за рехабилитация и обновяване на общинската образователна инфраструктура. Осигуряването на подходяща и рентабилна образователна инфраструктура, съобразена с настоящите и бъдещи изисквания, допринася и за по-доброто качество на живот и социална интеграция.

Общата стойност на проекта е 9 306 570,25 лв. По проекта бяха извършени интервенции, свързани с въвеждане на мерки за енергийна ефективност, изпълнение на дейности за ремонт и реконструкция на сградите и на прилежащите им дворни пространства за 9 обекта на образователната инфраструктура в град Плевен. По проекта са обновени сградите и дворните пространства на училищата: НУ „Христо Ботев“ и ОУ „Св. Климент Охридски“; на детските градини: ДГ 12 „Ралица“; ДГ 2 „Юнско въстание“; ДГ 8 „Щурче“; ДГ 20 „Калина“; ДГ 11 „Теменуга“; ДГ 18 „Дружба“ и на Детска ясла „Гергана“.

Проектът приключва на 28.05.2020 г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!