BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Представление “Правила за движение на пътя” изнасят артисти от Бургас пред малките класове в НУИ „Панайот Пипков”

Директорът на НУИ „Панайот Пипков” Румен Тодоров. Снимка – архив “Плевен прес”.

За пета поредна година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира кампания, целяща да намали поне за ден до минимум загиналите при пътнотранспортни произшествия. Статистиката сочи, че 70 човешки живота се губят дневно по европейските пътища. Кампанията съвпада и с традиционната Европейска седмица на мобилността. 

Информационна кампанията под мотото „Остани жив! Пази живота!” се провежда и от 23-те училища по изкуствата и култура у нас. Всеки от участниците ще избере най-подходящата форма за запознаване на учениците с усилията и начините за намаляване на жертвите на пътя.

Как Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков” се вкючи в инициативата, сподели пред “Плевен прес” директорът Румен Тодоров:

Още на 16 септември във всички класове бяха проведени инструктажи на учениците за безопасно поведение като участници в движението. Това се случи в часовете на класа. Предстои и театрално представление „ Правила за движение на пътя”, което ще изнесат трупа артисти от Бургас пред децата от 1 до 4 клас. Ние имаме периодично инициативи в тази насока и сме убедени, че веднъж в годината не е достатъчно, за да има успех.

Пред нас господин Тодоров направи и доуточнение относно допълнителната сума, която се отпуска на всяко училище по изкуства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност:

Бих искал да използвам случая да споделя, че ежегодно на училището се отпускат по хиляда лева за спортни пособия. Обявената преди време сума от 25 хиляди лева е за всички училища по изкуствата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!