BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Почерпен дядо катастрофира с автомобила си в Кнежа

На 19 януари 2020 година около 18.15 часа в полицията в град Кнежа е постъпил сигнал за пътен инцидент с паркиран лек автомобил „Мерцедес“ в местността Мерата пред зърнобаза, информират от Пресцентра на ОДМВР-Плевен. Минути по-късно служители на реда засичат в района на кръстовище, образувано от улица „Опълченска“ и улица „Шипка“ „Опел“ с видими следи от ПТП в предната част на автомобила. Установена е самоличността на водача – 71-годишен.

Проведена е беседа и са снети писмени обяснения, в които шофьорът излага, че управлявайки личния си автомобил е извършител пътнотранспортното произшествие. Изпробван е за алкохол с техническо средство „Алкотест дрегер 7510“ и уредът отчита положителна проба – 1,40 промила. 71-годишният е дал кръв за лабораторно изследване.

Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!