BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Плевенски военнослужещи участват в съвместната ротационна подготовка в Германия

Съвместната ротационна подготовка „Combined Resolve XIII“ се провежда от 17 януари до 5 февруари 2020 г. на полигона на Многонационалния център за съвместна подготовка на СВ на САЩ в Европа в Хоенфелс, Германия с участие на бойна техника и военнослужещи от състава на Единния център за начална подготовка-Плевен.
В ротационната подготовка са включени курсове за обучение на специалисти и инструктори – от 20 до 23 януари, полево учение „Force on Force” – от 24 януари до 2 февруари, като накрая – на 3 февруари ще бъде проведен разбор на подготовката на ниво рота и на 4 февруари – на ниво батальон.
Техниката, участваща в подготовката, е в състав 10 бр. БМП-23, Зил 131-ПРС-АТ и Зил 131-АГЗ. Старши на съпровождащата група на техниката е капитан Таско Симеонов от в.ф. 42800 – Плевен.
От българска страна в „Combined Resolve XIII“ участват 90 военнослужещи от ЕЦНП – Плевен, които са от състава на 1-ва механизирана рота от 1-8 CAV US BN с командир капитан Евгени Петров от в.ф. 42800 – Плевен.
Старши национален представител е майор Велин Кехайов – заместник- командир на военно формирование 42800 – Плевен.


Вчера, 20 януари, се проведе занятие с българските военнослужещи за даване на допуск за управление на автомобили HMMWV и LMTV.
Беше проведена и опознавателна обиколка на полигона под ръководството на инструктори от тренировъчната база JMRC, с участието на командирите на роти от 1-8 CAV US BN, в състава на който е и българската механизирана рота.

Снимки и информация: Сухопътни войски

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!