BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Питат работодателите от Плевенско по какви професии да се обучават ученици след 7 клас

Регионално управление на образованието – Плевен кани работодатели да направят заявки за прием на ученици в VIII клас за обучение по защитени специалности от професии, специалности от професии с доказан текущ или прогнозиран недостиг от специалисти на пазара на труда и други търсени на пазара на труда професии и специалности от професии. Тази възможност се дава във връзка с изготвяне на предложения за държавен план-прием за учебната 2021/2022 г., съгласно чл. 50, ал. 1, т. 3 на Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование. 

Примерен формат за заявка можете да изтеглите от тук.

При попълване на заявката е необходимо да посочите код и наименование на професията, код и наименование на специалността съгласно Списъка за професионално образование и обучение (СПОО), брой паралелки, брой на местата в паралелките, форма на обучение (дневна, задочна, дуална) и по възможност към кое училище в област Плевен е насочено обучението. Списъкът с училищата, които ще осъществяват държавен план-прием в VIII клас за учебната 2021/2022 година, е публикуван в сайта на РУО – Плевен, в раздел „Прием“, „Текущи съобщения“.

Заявките може да постъпват до 21 декември 2020 г. в Центъра за административно обслужване – стая 328 на РУО – Плевен на хартиен носител или на електронен адрес:  ruo@ruopleven.com.

Заявките може да постъпват в РУО и чрез училищата.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!