BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Панорама мол Плевен първи освободи своите наематели от наем за периода на карантината

Освобождаваме наемателите от всякакъв вид наеми и от сървис таксата, която е индивидуално договорена. Помолихме ги единствено да превеждат по 1 евро на кв. м на месец. Така биха ни подпомогнали, защото продължаваме да почистваме, дезинфекцираме и осигуряваме охрана заради супермаркета, аптеката и дрогерията, които работят.
Фактурите за март бяха пуснати, но са сторнирани, и наем се дължи само до началото на карантинния период – 13 март“, коментира в интервю за Капитал Владислав Монов, управител на „Панорама мол Плевен“. Търговският център е сред най-големите в Северна България.
„Взехме решението в мениджърския екип почти веднага, благодарение на собствениците, и се надявам поне малко да сме облекчили държавата и наемателите, за да не съкращават хора“, казва Владислав Монов. В мола има 62 наемателя и в него работят над 850 души, 40 от които – в администрацията. „След два-три месеца извънредното положение ще свърши. Ние искаме да работим нормално с тези хора и по-лесно да възстановим дейността си“, казва още в интервюто той.
Добавя, че плащат кредити и лихви, но няма да уволняват хора. Продължават да подписват нови наемни договори – вече имат един с търговска верига и са пред финализиране на договор с голяма европейска верига с над 3000 магазина.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!