BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

От Областния щаб: Осигуряват се 150 легла в УМБАЛ – Плевен за заразените с коронавируса

Областен оперативен щаб. Снимка – пресцентър Областна администрация

150 легла за лечение на болни от COVID – 19 са осигурени в УМБАЛ – Плевен. Това  съобщи директорът на болницата доц. Луканов на  днешното заседание на областния оперативен щаб. Стана ясно, че военна болница ще подсигури 10 легла.

Лабораторията за PCR изследване на COVID – 19 в Плевен ще заработи в понеделник. Това заяви ректорът на плевенския медицински университет проф. Славчо Томов. Две трети от необходимата апаратура е доставена вече в лабораторията. Подготвят се и специалистите, които в момента са на обучение в София.

Кампанията за набиране на доброволци продължава. Областният управител Мирослав Петров, доц. Луканов и проф. Томов благодариха на всички, които са се включили в нея.

С цел по-успешно внедряване на мерките на областния оперативен щаб на общинско ниво от ДАНС и ОД на МВР ще предложат по един техен представител да бъде включен в общинските оперативни щабове на територията на Област Плевен.

На днешната среща бе отчетена и активна работа от страна на полицейските служители с компактните ромски общности. Наред с информационната кампания по националните медии се прилага и обхождане на местата с компактни ромски общности с автомобили, оборудвани с мегафон. Хората са призовани да спазват наложените ограничения, да висока лична хигиена и да стоят по домовете си, избягвайки събиранията с роднини, съседи и приятели.

Пресцентър Областна администрация

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!