BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Окръжна прокуратура привлече като обвиняем 35-годишен мъж за извършен грабеж при условията на опасен рецидив на възрастен мъж в с.Ореховица

Окръжна прокуратура-Плевен привлече като обвиняем 35-годишен мъж за извършен грабеж при условията на опасен рецидив на 90-годишен мъж в с.Ореховица, област Плевен. На 12.05.2020 г. , той влязъл в дома на самотно живеещия възрастен мъж и като употребил сила му отнел сума в размер на 90 лв.


Извършителят е привлечен като обвиняем за престъпление по чл.199, ал.1,т.4 вр. с чл.29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от НК. В хода на разследването е установено, че същият е извършител и на други престъпления, като е привлечен като обвиняем и за тях – опит за принуда /престъпление по чл.143, ал.1 от НК/ и кражба, извършена при условията на опасен рецидив /чл.196, ал.1 от НК/. Лицето е осъждано многократно за престъпления от общ характер.
С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за 72 часа. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд-Плевен за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!