BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общия градоустройствен план ще обсъжда Общинският съвет на Плевен

Общият устройствен план /ОУП/ на град Плевен и землището му ще бъде представен този месец на заседание на Общинския съвет на Плевен. Предложението е 11 точка в предварителния дневен ред за заседанието на местния парламент, насрочена за 24 септември от 09,00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в сграда “Гена Димитрова”. Преди това Планът влиза за обсъждане в две от постоянните комисии – ПК по „Устройство на територията, екология и земеделие” и ПК по „Стопанска политика и транспорт”. Заседанията и на двете са днес.

Процедурата по изработване на Общия устройствен план на Плевен е открита с решение на Общинския съвет през април 2008 г. Планът е възложен чрез конкурс по смисъла на Закона за обществените поръчки и наредбата за провеждане на конкурси в устройственото планиране и инвестиционното проектиране към него. За изпълнител е избран „ТПО Варна – ГЕОАРХ” ООД. Прогнозният срок на действие на документа е 15-20 години, като се осигуряват резерви за развитие до 2050 г. Проектът е изработен двуфазно – предварителен и окончателен проект.

Предварителният проект е публикуван на сайта на Община Плевен, в резултат на което по него са постъпили множество заявления от заинтересувани лица. Проведено е и обществено обсъждане. На 25 септември 2019 г. на заседание на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/ при Община Плевен се разгледани всички постъпили становища по документа от централни и териториални администрации и контролни органи и от заинтересованите граждани и са взети решения относно тяхното отразяване или не в окончателния проект на Плана.

На 4 декември 2019 г. е проведено заседание на ЕСУТ в присъствието на представители на заинтересованите ведомства, на което се разгледани всички постъпили писмени становища. Констатирано е, че посочените в становищата непълноти или забележки са отстранени и окончателният проект за ОУП на гр. Плевен може да бъде приет.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!