BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ ПОДКРЕПИ ЕДИНОДУШНО УЧАСТИЕ НА ПЛЕВЕН В СДРУЖЕНИЕ С ВВВУ „Г. БЕНКОВСКИ“

С  пълно единодушие Общинският съвет на Плевен подкрепи участието на Община Плевен в Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Северозападен регионален иновационен център по мехатроника” с водеща роля в него на Висшето военно въздушно училище „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия. Идеята е сдружението да кандидатства с проектно предложение по процедурата за подбор на проекти  за създаване и развитие на регионални иновационни центрове.

Създаването на “Северозападен регионален иновационен център по мехатроника” цели повишаване иновационния капацитет на индустрията в региона и качеството на живот на гражданите, както и изграждане на съвременна научноизследователска и иновационна инфраструктура на местно ниво. Ще се работи и в посока за създаване на изследователски потенциал и благоприятни условия за научни изследвания от отворен тип в партньорство с малките и средните предприятия в района. Задача на Сдружението ще бъде и развитие на капацитета и мотивиране на млади специалисти – докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени в научния сектор чрез съвместна програма, насочени към научни изследвания с бизнеса.

Общинският съвет гласува Община Плевен да бъде представлявана в общите събрания на Сдружението от кмета на Общината Георг Спартански, а при невъзможност и в случаи на негово отсъствие – от заместник – кмета по финансите Милен Яков. Встъпителната/учредителна вноска за Общината за участие в Сдружението е в размер на 200 лв. Съветниците одобриха и годишен членски внос за Община Плевен в размер на 300 лв.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!