BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Областният управител поздрави Института по царевицата в Кнежа за 95-годишнината му

Областният управител Мирослав Петров присъства на тържественото отбелязване на 95-та годишнина от създаването на Института по царевицата в Кнежа. Събитието уважиха още кметът на общината Илийчо Лачовски, както бивши ръководители и служители.

„На прага своето вековно научно битие Институтът по царевицата в Кнежа има повод за истинска гордост с постигнатото до момента, с изградените екипи и професионалисти, с признанието в страната и далеч зад нейните граници, с отличията и медалите. Всичко това – резултат от много труд и постоянство – десетилетия наред създава историята на авторитетен научно-изследователски център с потенциал и най-вече – с бъдеще!”, обърна се към присъстващите областният управител Мирослав Петров. Той отправи пожелание своят 100 годишен юбилей институтът да посрещне с нови открития и още по-високи научни достижения.

За историята и работата на Института по царевицата разказа документален филм, подготвен специално за 95-та годишнина. Директорът доц.д-р Наталия Петровска благодари за работата на всички научни работници и отбеляза, че Институтът по царевица е бил и ще продължи да бъде стожер на аграрната наука в България. В знак на благодарност за подкрепата тя връчи плакет и почетна грамота на кмета на Кнежа Илийчо Лачовски, на всички ръководители на института от началото на неговото създаване и на спонсори, подпомагащи научно-изледователските дейности.

Тържеството продължи с концертна програма.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!