BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Неявил се съдебен заседател отложи дело за грабеж и жестоко убийство в плевенско село

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа вчера наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура против Р.Р. на 26 години, М.М. на 18 годинии И. С. на 17 години, и тримата от Плевен. Те са обвинен в това, че на 4.12.2017 г. в плевенско село в съучастие като извършители (И.С. и М. М. като непълнолетни, но могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си), отнели чужди движими вещи от владението на собственика им П.  Ц. Тримата са откраднали мобилен телефон, чанта, два мъжки златни пръстена и хранителни продукти, се посочва в съобщение на Пресцентъра на Съда в Плевен.

Грабежът е придружен с убийството на П. Ц., на когото обвинеямите чрез множество нанесени удари в областта на главата и тялото, с различни по вид предмети, му причинили черепно-мозъчната травма, довела до смърт. Следкато разбрали, че мъжът е починал, се опитали да прикрият следите си, покривайки тялото на жертвата с пръст.

Вчерашното съдебно заседание е било насрочено като разпоредително, информират от Пресцентъра на Съда. За него не се е явил единият съдебен заседател, като е депозирал молба за неявяването си, но без да посочи конкретни причини. Това е станало пречка за даване ход на делото и същото е отложено за друго разпоредително съдебно заседание.

Съдът, след сългасуване на служебната ангажираност и заявените отпуски от страна на адвокатите по делото, е насрочил следващото заседание за датата 10.08.2020 година, за когато се изискват и доказателства от съдебния заседател, за наличието на уважителни причини за неявяването му, с оглед предвидената възможност същият да бъде санкциониран за поведението си. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!