BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Неправилно паркирани автомобили затрудняват сметосъбирането в Плевен

На редица места в Плевен граждани неправилно паркират автомобилите си на уличното платно, особено в кварталите, на тесни улици или пред съдовете за битови отпадъци. Така те изключително много затруднява и възпрепятства преминаването на сметосъбиращите камиони, информира Иво Георгиев, управител на FCC България – филиал Плевен. По думите на Георгиев така се пречи на обслужването на контейнерите на някои места в града.

Често пъти неправилно паркираните автомобили остават така с дни, особено в тесни улици и в непосредствена близост до или пред контейнерите.

На редица места се налага допълнително изпращане на фадрома и самосвали, които да почистят районите, които са били недостъпни за техниката. Многократно сметосъбиращите камиони се налага да се връщат по няколко пъти на ден на едно и също място, за да проверят дали водачите са преместили автомобилите си и дали е осигурен достъп до контейнерите. Въпреки това, в редица случаи неправилно паркираните коли не са преместени от техните собственици. Автомобилите трябва да се паркират по начин, който не възпрепятства проходимостта на почистващата техника, категоричен е Иво Георгиев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!