BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На 7-ми юли е първият изпит по биология за кандидат-студенти за МУ – Плевен

Медицински университет – Плевен ще проведе присъствени кандидатстудентски изпити за специалностите „Медицина“ и „Фармация“, както и тест по биология за бакалавърските специалности. Първият изпит е по биология на 07 юли, а вторият по химия е на 10 юли.

Общо 736 кандидат-студенти ще се състезават за 118 места в специалност „Медицина“, държавна поръчка, и 49 места – „Фармация“. Въпреки демографската криза и условията на пандемична обстановка в страната, за поредна година висшето училище в Плевен отчита стабилен и силен интерес от страна на кандидат-студентите към специалностите, които предлага за прием. Присъствените кандидатстудентски изпити по биология и химия за магистърските специалности ще стартират в 10.00 ч., като пропускането на кандидатите в залите ще се осъществи от 9.00 до 9.30 ч. През 6 отделни входа при строг пропускателен режим ще бъдат допускани зрелостниците в изпитните зали на Ректората, Факултета по фармация и учебния корпус, които са общо 54 на брой, както и Спортния комплекс на висшето училище.

Осигурени са 156 квестори, които ще гарантират спокойното протичане на изпитите при спазване на всички противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на COVID-19. Конкурсите запазват продължителността си от 4 астрономически часа. Ръководството на МУ-Плевен апелира към спазване на дистанция, при необходимата дисциплина и дезинфекция, като предоставя на кандидат-студентите, преподавателите и служителите указания за безопасно протичане на конкурсните изпити.

Точно в 9.45 ч в зала „Асклепий” на Ректората ще бъде изтеглен изпитният вариант по биология. Това ще стане на произволен принцип в присъствието на ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов, зам.-ректора по учебната дейност проф. Маргарита Александрова, декана на Факултет „Медицина” проф. д-р Аспарух Аспарухов, зам.-декана на Факултет „Фармация“ доц. д-р Павлина Йорданова, председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по биология доц. Милена Атанасова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова и журналисти.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!