BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Монтираха на мястото й откраднатата жабка от района на фонтаните

Третата жабка от скулптурната композиция на едно от водните огледала в центъра на Плевен беше монтирана днес отново на мястото й. Тя стана обект на посегателство рано сутринта на 16 април тази година, а извършителите бяха идентифицирани и заловени за часове. Това е втори вандалски акт върху бронзовите фигури, предишният беше в началото на 2019 год. Фигурата се връща на мястото й след близо четири месеца, защото беше веществено доказателство при процесуалните действия, информират от Пресцентър на Община Плевен.
Композицията с три жабки, дело на плевенските творци Убавка Тончев и Константин Симеонов и дарение от тяхна страна на града, беше открита официално на 14 май 2018 год. и бързо се превърна в любимо място за плевенчани, връщайки у мнозина от тях спомени за съществуващия преди много години фонтан с жабки – емблематичен за много поколения.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!