BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Момченце е бебе на 2020 година в община Левски

По традиция на 21 януари – Бабинден и Ден на родилната помощ, Община Левски с тържество в Родилно отделение на  МБАЛ честити празника на акушерките и акушер–гинеколозите и обявява бебе на годината. Благодари на хората в бяло, които имат привилегията и отговорността да посрещат и се грижат за всеки нов  живот поел своите първи глътки въздух в отделението.

Антъни Ивелинов Иванов, който се е родил на 17 януари в Родилното отделение на болницата беше обявен за бебе на годината. Той е втора рожба на Жана и Ивелин Иванови от град Левски, които имат момиченце – Мариян на година и шест месеца.

По стара българска традиция, с окичено със здравец котле, младата майка поля на завеждащия отделението д-р Ангел Петков за ритуалното измиване на ръцете.

Зам.-кметът на Община Левски –инж.Кольо Домеников поздрави всички за празника и прочете поздравителен адрес от кмета на общината Любка Александрова.

„Честита рожбата  Антъни! Да расте силен, умен и добър, весел и щастлив. Отгледайте го с много любов, научете го да обича, да вярва в доброто и себе си за да постигне най-смелите си мечти.”, бяха пожеланията.

Младото семейство получи и парична награда и подаръци от Общината. Цветя и подаръци имаше и за акушер –гинеколозите в отделението.

Децата от група „Ежко Бежко”на ДГ „Локомотив” и техните учителки поздравиха всички с вълнуващ музикално –поетичен спектакъл.

Завеждащият д-р Ангел Петков поздрави екипа на отделението, с който работи успешно, майките и бабите за хубавия български празник. Болницата е в едно стабилизирано състояние, отделението разполага  високо квалифицирани специалисти и оборудване и за това специално благодари на управителя на болницата Евгения Иванова, на кмета на общината Любка Александрова и кметското управление за разбирането и за помощта, която оказват за решаване на проблемите.

От началото на годината до днес в отделението са родени пет бебенца, но и на Бабинден очакват раждане. През 2019 г. в родилното отделение са проплакали 72 бебета.

Снимки и информация: Община Левски, Пресцентър

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!