BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Министър Каракачанов утре ще посети ВВУБ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в церемонията по въвеждане в експлоатация на тренажор/симулатор на самолет „Пилатус“ РС – 9М във Военновъздушната учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия на 14 октомври, понеделник, от 13.00 ч. На събитието ще присъства и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Тренажорът – симулатор на полетни и навигационни процедури (Flight and navigation procedure trainer/FNPT) е изграден от компанията „Пилатус“ в сътрудничество с италианската компания „Елит“. Системата се състои от пълноразмерен макет на кабината на самолета с реално и функционално оборудване. Математическият модел позволява изпълнението на всички фигури от сложния и висш пилотаж. Визуалната база данни позволява симулация на полети денем и нощем и задаване на различни параметри на метеорологичните елементи (вятър, полетна видимост, метеорологични явления).

Събитието е част от поредицата мероприятия, посветени на празника на авиацията и Военновъздушните сили (ВВС) 16 октомври и 107-ата годишнина от провеждането на първия боен полет. В рамките на него ще бъде представена благотворителна фотоизложба в подкрепа на децата на загинали военнослужещи от ВВС.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!