BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Медицинските служители с COVID-19 в Гулянци са на домашно лечение и в добро състояние

Във връзка с увеличението на случаите на COVID-19, което се наблюдава в цялата страна през изминалите седмици, Община Гулянци призовава гражданите да спазват всички противоепидемични мерки. Компетентните органи и кметовете на кметства засилват контрола по спазване на правилата от гражданите, търговските обекти и другите обществени структури. За да се осигури здравето и спокойствието на жителите на общината е необходимо всички да бъдат отговорни към себе си и околните. За това информират от Пресцентъра на Общината.
Миналата седмица в МБАЛ гр. Гулянци бяха констатирани три случая на COVID-19, сред персонал и един във филиала на Спешна помощ в града. Медицинските служители са на домашно лечение в добро състояние. На двете здравни структури е направена пълна дезинфекция, изследват се контактните лица. Към момента болницата функционира нормално, прилагат се всички мерки за осигуряване на безопасна среда за лечение на пациентите и работа на персонала.
Възрастна жена от град Гулянци също е с положителна проба за COVID-19 по данни на РЗИ – Плевен. Тя е настанена за болнично лечение в областния център.
От началото на март под карантина са поставени 325 лица от община Гулянци – предимно хора пристигнали от чужбина, контактни или международни шофьори. Към момента двуседмичната карантина за 300 от тях е изтекла. Диагностицираните с COVID-19 в общината по данни на РЗИ – Плевен са 7 души за целия период от 01.03 до 05.07. От тях към момента само един случай е активен.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!