BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МВР засилва контрола и проверките по пътищата

От вчера, 21-ви август, до 26-ти август на територията на цялата страна е в ход специализирана операция на пътна полиция с три акцента, информира пресцентърът на Министерството на вътрешните работи.

• Първият е засилен контрол в малките насели места в областите Добрич, Варна, Видин, Габрово, Русе, Бургас и Пазарджик. Екипите ще следят за недопускане на управление след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. Патрулите ще бъдат разположени около питейни заведения и ще следят и за недопускане на отнемането на предимство на пешеходци от водачите на моторни превозни средства, както и за неправилно пресичане от пешеходци.

• В дните от петък до неделя екипи на пътна полиция ще има и по основните пътни направления и магистралите на територията на цялата страна. Униформените ще следят за спазването на скоростните режими, но и за неправилни маневри и спиране в лентата за принудително спиране на автомагистралите. При спиране на водачите ще се правят проверки и за невръчени електронни фишове.

• В големите общински центрове и областните градове на територията на СДВР и областите София, Стара Загора, Пловдив и Русе ще има засилени проверки за недопускане на неправилно движение от пешеходци, както и за недопускане на отнемане на предимството им от водачите на МПС.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!