BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Макет на училищния комплекс – подаръкът на випуска за СУ “Иван Вазов”

Макета на училищего с прилежащия двор, подарен от Випуск 2020

В СУ „Иван Вазов“ има специален коридор, посветен изцяло на завършилите училището випуски. Наложилата се през послените години традиция е всеки випуск да подарява на любимото училище пано със свои снимки. Първият такъв подарил картина на известен художник, който нарисувал част от сградата на училището, а следващият випуск оставил за спомен две картини нарисувани от ученици. Изненадата на тазгодишните абитуриенти е макет на училищния комплекс, връчен на директора при изпращането им.

„Аз получих и лична оценка от учениците –  плакет и грамота в категория „Правя възможно и невъзможното“!“ – сподели директора Димитър Митев и допълва:

„Надяваме се тази година да имаме и ученик с Национална диплома – пълен отличник. С нея се удостояват зрелостници с отличен (6,00) по всички учебни предмети, включени в дипломата за средно образование, и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Отличието има морална стойност и е признание за високи постижения. Крайната дума за това кои 12-класници да бъдат удостоени с национална диплома е на МОН“.

Коридорът със снимки на завършили вече випуски

Въпреки че тазгодишният випуск е бил най-малоброен, всичките 51 деца ще бъдат студенти наесен.

 „Учениците ни се справиха успешно с всички предизвикателства през тази различна година”, заявява Димитър Митев.

“Още от 16-ти март стартира дистанционното обучение и всички работиха на 100%. От 1600 ученици много малко не се справиха. Това беше изпитание кой къде е и пролича кое училище как се справя с такава ситуация. Никой не беше готов за дистанционно обучение, но ние имахме подготовката – електронните устройства са наше ежедневие, а и учителите ни използваха шест платформи за работа. Ние се справихме достойно! Никой не може да замени живият контакт той е нужен и на децата и на учителите, те искат да бъдат заедно, но когато се налага, ще го правим, защото вече имаме опит”.

Директорът не скри своето удоволетворение от резултата на седмокласничката Виктория Манолова от училището, която изкара максимален резултат в матурите по БЕЛ и математика:

“Нашата ученичка е една от тримата седмокласници от страната с максималния брой от 100 точки. Гордеем се с нейния успех. Това дете ще продължи да бъде наша ученичка до 12 клас. Това е изборът на детето и неговите родители. Това е оценката на нашия труд. Всеки си е свършил работата както трябва, за да се постигне този резултат”.  

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!