BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Майка: Държавата ми дава 90 лв. детски, банката ми взима 50 от тях

Снимка – интернет.

За този парадокс сподели в социалните мрежи Йорданка Лазаринова от Бургас. От „Плевен прес” се свързахме с нея за повече подробности и да ни даде разрешение да публикуваме историята ѝ. Ето какво разказа първоначално във фейсбук:

„Аз съм от хората във ФБ, които не споделят постове, но днес не мога да остана безучастна. Потресена съм от случващото се в държавата,относно банките, банковите лихви и таксите на теглене в брой. Днес отидох до fbank , за да изтегля детските надбавки и останах безкрайно разочарована от таксата, която банката ми взе за теглене в брой от каса-12 лв. плюс такса обслужване на сметката в размер на 38,50 лв. и така от 90 лв. Които ми се полагат за децата банката ми взе 50.50ст./петдесет лева и петдесет стотинки/?!!!
Оказа се, че от месец Август има нови такси,които държавата им е разрешила да вземат. Как е възможно държавата да не контролира банките а те да извършват своеволия и да огрбват безнаказано хората?!Подчертавам, че не съм осведомена от fbank за промяната и ме поставиха пред свършен факт!
Смешно е и много жалко!
Имам много хора,които разчитат на тази сума за да нахранят децата си.
Интересно ми е това дали е уговорка между Министерство на труда и социалната политика и банките?! Уж даваме детски а си ги взимаме под формата на такси?!
Браво на вас! „

Публикуваната от Йорданка Лазаринова история има продължение, за което тя ни разказа. От банката ѝ се обадили, за да ѝ кажат, че „ще ѝ възстановят сумата за поддръжка на сметката” Но таксата от 12 лв. за теглене от касата, си остава. Г-жа Лазаринова сподели с нас: „Всъщност моето възмущение беше именно заради тази такса от 12 лв. Клиент съм на банката от няколко години В тази сметка получавам само и единствено детски. През всичките години за същата услуга  плащах 2 лв. И изведнъж петкратно 12 лв. Аз ги виждам така нещата: теглиш на каса 50 лв., за да си купиш храна и хоп – банката ти взима 12 хляба, защото ползваш нейните услуги.

Този разказ звучи потресаващо на фона на бодряшките обещания на Борисов и Сачева, че „гладен няма да остане никой”.

Затова споделяме казаното от гневен читател по повод мерките и обещанията:” Уникална държава (географско понятие)!!! Когато затваряш държавата, първо спираш плащанията към банките, сметките за ток, парно и вода, обещетяваш най-бедните и гладни хора, многобройните семейства. Тук виждаме само мерки, въвеждани от хора подчертавам дебело – С ОГРОМНА И СИГУРНА ЗАПЛАТА. Всички други да се оправят! Това е свръх ГЕНОЦИД….”

Правителството и банките работят дружно и в съгласие от край време. Банките тихомълком вдигат таксите – правителството мълчи. Както и разните там сдружения, синдикати, професионални организации и медии. Правителството въвежда строги мерки против заразата – но строги мерки към банките по време на криза и в интерес на хората – няма ! Както не сме чули и депутати да се загрижат за престъпното вдигане на банкови такси в трудни времена за обикновените хора. Същите, за които току – що финансовият министър каза по БНТ: “Знаем за притесненията на хората”. Дали ?!

А за данъчна и банкова ваканция знаят ли ? За притесненията на хора с кредити, за родители плащащи такси на банките, за да си вземат детските дали знаят ? . Да видим до кога българите ще издържат на всичко това – ковид, мерки и политици.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!