BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Люлка за деца със специални нужди бе монтирана в Градската градина на Плевен /снимки/

Днес в Градската градина на фитнес площадката срещу Арт център – Плевен бе монтирана люлка за деца със специални нужди. Съоръжението е дарение от Слави Трифонов и екипа му, които подкрепиха инициираната от Анна Йончева кампания „Да играем заедно” за набиране средства за закупуване и монтиране на люлка, пригодена за деца в инвалидни колички.

По волята на дарителя Община Плевен осигури място на площадката с ударопоглъщаща настилка за монтиране на специализираната люлка.

Монтажът започна по обяд като присъстваха Анна Йончева, Миглена Цанова, координатор на кампанията в Плевен, Георги Пейков, производител на съоръжението, инж. Георги Попов, инспектор  по безопасност на площадки за игра на закрито и открито. Всички те изказаха задоволството си от бързата реакция на Общината в лицето на кмета Георг Спартански и за това, че в кратки срокове са придвижени всички документи и днес вече люлката бе монтирана.

На мястото дойдоха и двама от зам.-кметове на Плевен Стефан Милев и Милен Яков, за да поздравят инициаторите на кампанията.

Анна Йончева, която е майка на две деца без увреждания, обясни, че проектът й е изцяло личен и е провокиран от неприятна случка – на детска площадка момче се опитва да убеди дъщеря й да не играе с дете в инвалидна количка. „Децата с увреждания все още са невидими за голяма част от хората у нас. Целта ми беше чрез това съоръжение да помогна на децата в колички да се приобщят, а на останалите – да свикнат с „различните” деца и да не ги игнорират. Всички са еднакви и на детската площадка трябва да има място и забавления за всички”, каза младата жена.

„Благодаря от сърце на Община Плевен и прекрасните професионалисти и хора, които работят тук, за разбирането, съпричастността, за бързата и адекватна намеса да се организира поставянето на люлката. Те се съобразиха изцяло с желанието ни съоръжението да е на оживено място, да е леснодостъпно, както и да има безопасна ударопоглъщаща настилка”, каза още Анна Йончева. Тя отправи и апел към посетителите на площадката специализираното съоръжение да бъде опазено здраво.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!