BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лечебни заведения в област Плевен преглеждат безплатно за три вида онкозаболявания

8 лечебни заведения в област Плевен правят безплатни профилактични прегледи за три вида онкологични заболявания. Това информира днес д-р Ваня Иванова, директор на Дирекция „медицински дейности“ в Регионална здравна инспекция. Прегледите се извършват в изпълнение на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести. В област Плевен е определено да се проведат по 650 скринингови прегледи за рак на маточната шийка, рак на гърдата и рак на дебелото черво. Те ще се извършват в ДКЦ на УМБАЛ – Плевен, ДКЦ – II и ДКЦ – III, ДКЦ „Свети Панталеймон“, ДКЦ „Авис Медика“  и МЦ „Света Марина“, за община Левски прегледите ще се правят в МБАЛ – Левски, а в Червен бряг в МБАЛ – Червен бряг.

Прегледите са напълно безплатни за здравно осигурени или неосигурени лица. Те са извършват по желание на гражданите, препоръчват се за хора с фамилна обремененост към някое от тези заболявания, вече са страдали от такива заболявания, подлежат на профилактични прегледи и т.н. Записванията се правят на място в медицинските центрове.

От понеделник кампанията тече с първа сила и в някои лечебни заведения са записани достатъчно на брой пациенти за преглед. Крайният срок на кампанията е 8 ноември.

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!