BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Курбанът на село Дъбован се проведе по нетрадиционен начин

Днес Кметство Дъбован организира традиционният курбан. Поради извънредната епидемична обстановка празникът се проведе по необичаен начин, но дружната молитва и осветеното ястие достигнаха до всеки дом и всяко сърце. За да се избегне струпването на хора на площада, отец Марин отслужи водосвет и освети храната в сградата на кметството, след което пакетите с курбана, придружени от сърдечно послание от Кметство Дъбован бяха доставени до всеки дом, съобщават от Пресцентъра на Община Гулянци.

Кметът на селото Таня Кръстева пожела на всички здраве и благополучие, късмет и вяра във всяко добро начинание, надежда и любов във всеки ден от житейския път и Бог да бди над село Дъбован. Тя изказа сърдечна благодарност към дарителите, които правят възможно провеждането на курбана вече 9 години, както и към Община Гулянци и Социалния патронаж, които оказват пълно съдействие за подготовката и приготвянето на ястията. „Безкрайно се радвам, че успяхме да проведем празника и тази година, въпреки необичайната и трудна обстановка, в която се намираме.” – сподели Таня Кръстева – „Това не би могло да се случи без дарителите, без Общината и Социалния патронаж и не на последно място без ентусиазма, усърдието и енергията, с които се включиха в подготовката и реализацията Галя Боянова, Офелия Динова, Стефка Маршакова, Нонка Попова, Ванюша Дашева и Зорница Баросова.”

Общата надежда е следващата година всичко да е наред и курбана в село Дъбован да се проведе по обичайния начин – с обща трапеза на площада, с музика, хора и много настроение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!