BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Костадин Филипов представи първата си стихосбирка „На дъх от лятото” в Плевен


Искрен интерес предизвика срещата с Костадин Филипов, по повод представяне на дебютната му стихосбирка „На дъх от лятото” в Регионална библиотека „Христо Смирненски”. За творческия път на автора разказа директорът на издателство „Персей” Пламен Тотев.


Дебютната стихосбирка на Костадин Филипов е събрала 48 стихотворения – многопластова поезия, която ни променя, пренася ни от делничното към пространството на духа с мелодия от струните на най-фините човешки емоции. Нейн редактор е именитата поетеса Маргарита Петкова, а автор на корицата и вътрешните графики е талантливата художничка Мирослава Захариева.


Костадин Филипов грабна плевенските почитатели на поезията не само с невероятния си тембър, познат ни от телевизионния екран, но и с неподправената искреност, с която поднесе своите стихове. Срещата с неговото ново амплоа се превърна в празник на духа, интелекта и на чувствата. Защото докосването до поезията на Костадин Филипов е една магия, която превръща читателя във философ, творец и мечтател. Тя ни връща вярата в непреходността на поезията като изкуство.

Информация и снимки: РБ „Христо Смирненски“ – Плевен

Източник: Плевен За Плевен

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!