BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Корнелия Нинова към българските социалисти: Съдбата на БСП и на страната ни е във ваши ръце!

 

Скъпи социалисти,
В последните 4 години минахме заедно през много изпитания. Благодаря ви за вярата и силите. Не се предадохме и не продадохме партията. Спечелихме президентските избори, удвоихме депутатите в българския парламент, увеличихме депутатите в Европейския, увеличихме кметове и общински съветници.Направихме своя телевизия. Когато други мълчаха, подмазваха се и превиваха гръб пред Бойко Борисов, ние се борихме с мафиотския му модел на управление. Не позволих да ни купят с постове и пари. Не се уплашихме от компромати и репресии. Не ни стреснаха внушенията, че БСП загива. Статуквото хапеше жестоко, но не успя да ни пречупи. Преди 4 години заявих пред вас, че мафиотско-олигархичният модел е проникнал навсякъде. Той си купува политици от всички цветове. Те му осигуряват комфорт и приемат закони в частен интерес, и че на това трябва да се сложи край. Убеждавах ви, че нашият съюзник е народът, а нашият враг – страхът.
На Бузлуджа, миналата година, призовах българите: „Изправете се и те ще паднат”. Днес хиляди се изправиха на площадите и те ще паднат. Времето доказа нашата правота.
Днес стоим пред поредното предизвикателство – ние, БСП, да гарантираме, че промяната ще стане и че ще бъде необратима. И хората няма да бъдат излъгани за пореден път.
В началото на моя мандат казах – „Ако искаме да променим България, трябва да започнем от себе си”.
И го направих. Ние сме единствената партия, която започна вътрешна промяна. Част от нея е прекият избор на председател. Няма нищо по-демократично и естествено от това да дадеш правото на всеки член да избира. Но някои хора извън и вътре в партията се съпротивляват. Защото им се отнема възможността да се договарят и назначават председател, който да слуша чужда воля, а не вашата.
Ще се опитват да ви разколебават и демотивират, за да няма необходимата активност от 50 % + 1. Не се поддавайте. Ще ви убеждават да не гласувате, защото Конгрес ще избира председател. Не може, Уставът не го позволява. Гласувайте масово и свободно, за когото искате. Бъдете активни, защото провалът на прекия избор ще ни вкара във вътрешно-партийна криза. Точно когато усилията ни дадоха резултат и хората очакват нашата алтернатива.
Днес съдбата на БСП и бъдещето на страната ни са във ваши ръце.
Вярвам във вашата мъдрост и отговорност към партията. Знам, че в следващите години с честно управление можем да променим България.

10.08.2020 г.
Гр. София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!